PLO

Liberalismiwikistä
(Ohjattu sivulta Jasser Arafat)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

PLO eli Palestiinan vapautusjärjestö (Palestine Liberation Organization, 1964-) perustettiin yhdistämään palestiinalaisten poliittisia ja terroristijärjestöjä. Järjestön päämääränä on Israelin tuhoaminen.

Sen suurin jäsen on Jasser Arafatin ja Mahmut Abbasin Fatah (Sosialistisen internationaalin tarkkailijajäsen), toiseksi suurin marxilais-leniniläinen terroristijärjestö PFLP.

PLO kävi sissi- ja terroristisotaa Israelia vastaan ja oli USA:n terroristijärjestöjen listalla vuoteen 1991.

Romanian entisen tiedustelupäällikön mukaan Jasser Arafat oli marxisti ja sai koulutuksensa KGB:n erikoisjoukoissa Balashikassa, Moskovan lähellä. KGB myös olisi tuhonnut Kairosta Arafatin syntymätodistuksen ja tehnyt hänelle todistukset, joiden mukaan hän olisi syntyperäinen palestiinalainen, sekä masinoinut hänet PLO:n johtajaksi. Vuonna 1969 KGB olisi saanut Arafatin julistamaan Mustan terroristisen internationaalin kokouksessa sodan amerikkalaista "imperialistista sionismia" vastaan. Internationaali on KGB:n ja Gaddafin rahoittama uusfasistinen palestiinalaismielinen järjestö.[1]

Terrorismi

"USA ja Israel pitivät PLO:ta terroristijärjestönä vuoteen 1991 ja moni muukin maa 1970-luvun puoliväliin asti." [Wp]

"PLO:n jäsenjärjestöjen merkittävimpinä terroristitekoina on pidetty:

 • 1970 Avivimin koulubussiverilöyly, DFLP (Democratic Front for the Liberation of Palestine), 9 lasta ja kolme aikuista kuoli, 19 vammautui.
 • 1960- ja 1970-luvuilla PLO:n toiseksi suurin jäsen PFLP suoritti monia konekaappauksia ja hyökkäyksiä, useimmat israelilaisia kohteita vastaan, pahamaineisimpana "Dawson's Field hijackings", jotka johtivat Jordanin mustan syyskuun kriisiin.
 • 1972 Musta syyskuu suoritti Münchenin verilöylyn, uhreina olympialaisten israelilaisia urheilijoita.
 • 1974 DFLP:n jäsenet valtasivat koulun Israelissa ja tappoivat 26 oppilasta ja aikuista ja haavoittivat yli 70 (Ma'alotin verilöyly).
 • 1975 Savoy-hotellin panttivankitapaus, jossa tapettiin 8 siviiliä ja 3 sotilasta, suorittajana Fatah, PLO:n suurin jäsenjärjestö.
 • 1978 Coastal Roadin verilöyly, Fatah surmasi 37 israelilaissiviiliä ja haavoitti 76." [Wp]

"2004 Yhdysvaltain kongressi julisti PLO:n olevan terroristijärjestö (Anti-Terrorism Act 1987:n mukaan) ja viittasi mm. Achille Lauro -hyökkäykseen."[2][3] [Wp]

"Britannian National Criminal Intelligence Service raportin (1993) mukaan PLO oli "kaikkein rikkain terroristijärjestö", sillä oli 8 - 10 miljardin dollarin edestä varoja ja vuosittain 1,5 - 2 miljardin edestä tuloja "lahjoituksista, kiristyksestä, maksuista, laittomasta asekaupasta, huumeiden salakuljetuksesta, rahanpesusta, petoksista jne." . The Daily Telegraph kertoi 1999, että PLO:lla oli 50 miljardia dollaria salaisia sijoituksia ympäri maailmaa[4][5]." [Wp]

Katso myös

 • Fatah (PLO:n suurin jäsen)
 • Hamas (ulkopuolinen Fatahin kilpailija)

Viitteet

 1. The KGB's Man The Wall Street Journal. 22.9.2003.
 2. U.S. Code TITLE 22 > CHAPTER 61 > § 5201. Findings; determinations, Legal Information Institute, Cornell Law School.
 3. 22 USC CHAPTER 61 - ANTI-TERRORISM - PLO, Office of the Law Revision Counsel (United States).
 4. Rachel Ehrenfeld, And a Thief, Too: Yasser Arafat takes what he likes, National Review, 29.7.2002
 5. And a Thief, Too: Yasser Arafat takes what he likes