Paula Lehtomäki

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Paula Lehtomäki on Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja (2014-) ja Keskustan kansannedustaja.

Maaliskuussa 2015 Lehtomäki kehotti suhtautumaan kriittisesti median Venäjä-uutisointiin. Ministeri Lenita Toivakka pitää tällaista kohtuuttomana ja korostaa, ettei Suomen pitäisi lähteä mukaan Venäjän informaatiosotaan ja yrityksiin rikkoa suomalaisen ulkopolitiikan yhtenäisyyttä. Hän muistutti Suomen median olevan tutkimusten mukaan maailman vapainta. Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä irtisanoutui Lehtomäen, Väyrysen ja Anttilan media-arvostelusta ja sanoi, ettei se ole puolueen linja. Hänestä media on tasapuolinen. [1] (lisää aiheesta)

Suomen PEN -sananvapausjärjestön ex-puheenjohtaja, Venäjä-asiantuntija[2] Jukka Mallinen sanoo puheenjohtajien Heikki Talvitie ja Paula Lehtomäki palauttaneen SV-seuran taas kovaääniseksi "Kremlin käsikassaraksi"[3] veronmaksajien kustannuksella.[4] Mallisen mukaan SVS myös vaati (Krimin miehityksen vuoksi asetettujen) Venäjä-pakotteiden poistamista eli Venäjän aggressioiden auttamista.[3][5] Julkilausumassa korostettiin pakotteiden kielteisiä vaikutuksia Suomelle ja arvosteltiin niiden hyötyjä ei-merkittäviksi.[6] SVS:n yhteistyölehden Venäjän aika nimimerkki Vanja suositteli Russia Today -tv-kanavaa, joka ei muka "olekaan avoimen yksipuolinen ja propagandistinen".[3] Teksti myös rinnasti Mallisen Johan Bäckmaniin, vaikka Mallinen mielestään edustaa rauhaa, demokratiaa ja humanismia.[3]

Viitteet

  1. Kokoomusministeri ihmettelee keskustavaikuttajien puheita - "Hämmentävää ja kohtuutonta", Iltalehti 3.3.2015.
  2. Venäjää hallitaan television avulla, Kaleva, Kulttuuri, 12.12.2006.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 "He ovat palauttaneet Suomi-Venäjä-Seuran Kremlin käsikassaraksi", Verkkouutiset, KOTIMAA, 6.12.2014.
  4. Suomi-Venäjä-Seuran lehti trollaa, Jukka Mallinen SK Puheenvuoro, 49/2014, sivu 67, 5.12.2014. (kopio)
  5. Mallisen kommentti, johon Verkkouutiset viittaa pakotteiden osalta: "katsotaan vaikka seuran uusinta julkilausumaa..." "valtuusto vaatii pakotteiden poistamista - eli auttaa Venäjän aggressiota..."
  6. Suomi-Venäjä-Seura: Vuoropuhelua tiivistettävä, 29.11.2014, Suomi-Venäjä-Seuran hallitus ja valtuusto