Pekka Wahlstedt

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Pekka Wahlstedt (s. 1957), antikapitalistinen "kriitikko", valt.yo.lähde?, kirjoittanut arvosteluja mm. Helsingin Sanomien kulttuurisivuille, Naistutkimuslehteen ja vasemmistolaiseen filosofiseen Niin & näin -lehteen. Yrittää änkeä antikapitalismia kaikenlaisten kirjojen arvosteluihin, jos mahdollista.

Opiskellut vuosituhannen vaihteessa Helsingin yliopistossa jonkin verran käytännöllistä filosofiaa ja naistutkimusta[1].

Näyte antikapitalismista

(Poiminta Ihmisluonto-blogista, mutta Hesarista löytyisi samanlaista loputtomasti.)

"Myös Hannu Lauerma (HS 25.5.2009) korjaa edellisessä blogi-merkinnässäni mainittua Pekka Wahlstedtin kirjoitusta. Wahlstedthan väitti, että väkivalta olisi lisääntynyt ”yhtä matkaa kovan yhteiskunnallisen kilpailun kanssa.” Lauerma kirjoittaa:" [2]

"En tunne tällaista yhteyttä, koska esimerkiksi monina aiempina 1900-luvun vuosikymmeninä henkirikoskuolleisuus on ollut Suomessa moninkertainen 1990-lukuun ja 2000-lukuun verrattuna, absoluuttisesti köyhien määrä moninkertainen, ja rangaistukset, viranomaistoimet ja kasvatus väkivaltaisempia, aikanaan osin jopa raakoja."

Pekka Wahlstedt kirjoittaa Helsingin Sanomien Kulttuurisivuilla 12.5.2009, että Jokelan koulusurmaaja ylisti ”luonnonvalinnan periaatetta, jonka mukaan heikkojen on väistyttävä vahvojen tieltä[2]. Oikeasti koulusurmaajan ideologia oli linkolalaista kansallissosialismia antikapitalismeineen höystettynä nietzscheläisellä yli-ihmisasenteella ja järjestelmänvastaisella vallankumousromantiikalla[3].

Viitteet