Teemu Lahtinen

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Teemu Lahtinen (s. 27.4.1977 Hämeenlinna) on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas 2011 Uudellamaalla. HS arvioi Lahtisella olevan mahdollisuudet kansanedustajapaikkaan.

Lahtinen on entinen Suomen Sisun puheenjohtaja (1998-2002 ja 2005-2007). ATK-suunnittelija ja Espoon kaupunginvaltuutettu, varakansanedustaja.

Jean Marie Le Pen

Lahtisen mukaan "Kevät koittaa euroopalle", koska Nicolas Sarkozy on omaksunut Jean Marie Le Penin politiikkaa, ja Lahtinen suhtautui toiveikkaasti Le Penin ehdokkuuteen presidentinvaaleissa.[1] Le Pen on nationalistis-sosialistinen kollektivisti, kun taas Lahtinen esittää olevansa sosialismia ja kollektivismia vastaan.

Jussi Jalosen mukaan Lahtinen ihailee Le Peniä ja oli nuorena 1990-luvulla IKL:n delegaatiossa Front Nationalin tukemassa ääriliikkeiden kongressissa Ranskassa Matti Järviharjun ja Matti Revon kanssa, minkä seurauksena FN rahoitti IKL:n vaalikampanjaa. Kommentissaan Lahtinen myöntää muun mutta sanoo, ettei ihaile ketään, tunnustaa vain saavutukset ja merkityksen. [2]

IKL:n nuorisojärjestö "Sinimustat"

Vuoden 1995 alussa Lahtinen kirjoitti IKL:n äänenkannattajassa "Neuvostoliiton käskyllä" vuonna 1944 lakkautetun Sinimustat-nuorisojärjestön tulevasta perustamisesta. Organisaatiota johtaisi käskynhaltijalippukuntien ja hallituksen yläpuolella oleva "komentaja", ja mahdollisesti Karjala, Inkeri ja Viro olisivat mukana. [3]

Viitteet

  1. Le Pen mukaan presidentinvaaleihin, Teemu Lahtinen 15.3.2007, teemulahtinen.fi
  2. Helsingin käräjäoikeus oikeistoradikalismin jatkumossa, sotahistorian tutkija Jussi Jalonen 24.8.2009, jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi.
  3. "Sinimustat - Isänmaan onni on ainoa tiemme", merkantti Teemu Lahtinen, Ajan Suunta 3(4), 1995

Aiheesta muualla

  • Video IKL:n vierailusta Ranskassa ääriliikkeiden kongressissa: Lahtinen kantaa Suomen lippua marssilla (0:37-0:43) ja näkyy myös baarissa (2:00 - 2:03), mutta vain Repo ja Järviharju puhuvat videolla.