Akuliina Saarikoski

Liberalismiwikistä
(Ohjattu sivulta Atlas Saarikoski)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Atlas Saarikoski (vuoteen 2011 Akuliina Saarikoski, s. 1982) on äärivasemmistolainen[1] anarkisti, ekoanarkisti ja homoanarkisti, toimittaja ja oikeustieteen ylioppilas, joka ylpeilee väkivaltaisesta mielenosoituksen estämisestä. Hänen isänsä on Ylen sosialisti-toimittaja Jyrki Saarikoski.

Kesällä 2009 hän sai julistaa sanomaansa Ylessä lauantaisin kaksi tuntia ohjelmassa "Bensaa liekkeihin!".

Saarikoski on feministisen Tulva-lehden päätoimittaja vuodesta 2013 (vt. pt. 2012).[2]

Mielenosoitus estettävä väkivalloin

Pink Black Block on Saarikosken vetämänsä homoanarkistiryhmä. Saarikoski ylpeilee sillä, että Pink Black Block otti väkivalloin kyltit pois uskovilta mielenosoittajilta ja siltiväittää vastustavansa väkivaltaa ja kannattavansa sananvapautta.[3]

Saarikoski on myös ylistänyt Mustaa blokkia[4], joka tunnetaan väkivallastaan poliiseja kohtaan, autojen polttamisesta, polttopulloista, liikkeiden tuhoamisesta, rauhanomaisten mielenosoittajien käyttämisestä ihmiskilpinä ym.

Melkein kaikki homot vastustavat Saarikoskea

Saarikosken mielestä nainen on melkein aina heikommassa asemassa kuin mies, joten heterosuhteet ovat ongelmallisia sopimuksia. Tosin homotkin hän haluaa pois parisuhteista ja muusta heterokulttuuria muistuttavasta ("kuolema heterokulttuurille") yhdyntöihin ravintoloiden vessoissa, ja melkein kaikki homotkin vastustavat hänen ajatuksiaan.

Anarkisti, joka haluaa määräyksiä ja komentelua

Saarikoski väittää olevansa anarkisti, mutta silti vastustaa alkoholimainonnan laillistamista, kannattaa "uskonnon aseman antamista skientologialle", haluaa korottaa alkoholiveroa, vastustaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden poistamista ja vaatii ilmaista joukkoliikennettä, Mikko Ellilän fi-lib-blogi tiivistää City-lehden artikkelista.

Eläinsuojelullisia ansioita

Akuliina Saarikoski on A-Studion sosialisti-toimittaja Jyrki Saarikosken tytär. A-Studio julkaisi hänen välittämänsä eläinrääkkäysvideot, kun hän oli Oikeutta eläimille -yhdistyksen tiedottaja. Julkaisu paljasti todellisia epäkohtia eläinten kohtelussa Suomessa - yksi kuvatuista tiloista oli maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan tyttären tila.

Konflikteja ja syrjintää

Homojen ranneliike.net keskustelee 17.10.2008 NYT-liitteen Akuliina-jutusta:

" NYT kertoo, että Saarikoski on mukana lähes kaikissa konflikteissa: Smash Asem, talonvaltauksissa jne. - - tärkein asia Saarikosken porukalle on konflikti tavalla taikka toisella. Homot ovat vain yksi heidän toimintansa välineistä. He siis käyttävät homoja röyhkeästi hyväkseen omien tarkoitusperiensä hyödyntämisessä?"

" Pink Black Block tekee syrjinnästä hyveen ja tässä on ryhmään liittyvä paradoksi. Jos Akuliina olisi oikeasti syrjitty, kuten vaikkapa minä, ei häntä kuuntelisi kukaan."

Vihapuhe

Moraalifilosofi Tommi Paalanen (Seksualisti) toteaa blogikommentissa Pink Black Blockista: "Viharetoriikka ja pöhköt iskulauseet ovat tärvelleet jo aika perusteellisesti feminismin arvostuksen ja tehneet hallaa aatteen järkevälle ja perustellulle edistämiselle. Sama voi tapahtua myös myönteistä huomiota saaneelle pride-liikkeelle, jos tauhkaaminen jatkuu."

Pink Black Block kirjoittaa: "Vihaamme jokaista heterokulttuurin ilmentymää - - Ryöstämme rahat, asunnot, palvelut ja työpaikat - - Tuhoamme valtion - - ammumme - - tuhoamme - - Kuolema heterokulttuurille!".[5]

Miesviha

Tulva-lehti kutsuu SCUM-manifestia "feminismin klassikkoteokseksi" (1968): "MIES ON BIOLOGINEN ONNETTOMUUS, kävelevä surkastuma, emotionaalisesti rampa, täysin kykenemätön empatiaan. Kaikki mihin mies koskee, muuttuu paskaksi. Mies on epätäydellinen nainen, jota riivaa pillukateus. Miehet eivät ole parannettavissa, vaan heidät tulee tuhota. SCUM taas on joukko itsenäisiä, röyhkeitä naisia, jotka ovat ottaneet asiakseen miesten täydellisen tuhoamisen."[2]

Myös esipuheen kirjoittaneen Atlas Saarikosken (Akuliina Saarikoski) mukaan SCUM on feministisistä ehkä tärkeimpiä ja hänelle todella tärkeä. Saarikoski antaa kuitenkin ymmärtää, ettei itse kannata manifestin "silmitöntä" väkivaltaa. [2]

Saarikoski korostaa, että feministit yleensä ajattelevat: "miehet olisi ihan ok mutta niiden rakentama yhteiskunta on perseestä", ja korostaa manifestin hyökkäävän myös miesyksilöitä vastaan. "Sen luettuaan voi käyttäytyä niin huonosti kuin haluaa ihan missä vaan, se antaa itsevarmuutta liikkua maailmassa olematta kiltti". [2]

Laiton väkivalta on hyväksyttävää

"Eli jos on toiminta on moraalisesti perusteltavissa, ei ole väliä, onko se laillista vai laitonta."

City-lehden toimittaja: "Tuossa luotetaan aika paljon ihmisten moraaliin ja kykyyn päättää siitä, mikä on oikein. Entä jos uusnatsi päättää seurata omantunnon ääntä?"

Akuliina vastaa: "Toimia saa ja pitää silloin, kun toiminta on kaikilta kanteilta tarkasteltuna oikein. Eläintensuojelija ja uusnatsi eivät ole vertailukelpoisia."

Kenen mielestä tarkasteltuna toiminnan tulee olla oikein? Eläintensuojelijan toiminta ei ole konservatiivin, perinteisen sosialistin eikä uusnatsin mielestä oikein. On tilanteita, joissa rikokset ovat hyväksyttäviä, mutta eettinen toimija asettaa kynnyksen korkealle kaikille, koska muuten hän madaltaa uusnatsien, abortinvastustaja-kristittyjen lääkärintappajien, muslimifundamentalistien, väkivallattomien mielipidevaikuttajien murhaajien, sosialistivallankumouksellisten ym. kynnystä tehdä rikoksia - ja niiden, jotka ovat hyvällä asialla mutta käyttävät välttämätöntä suurempaa väkivaltaa sen edistämiseen.

Varastaminen

  • "All I wanna do is - bang bang bang bang - take your money!" Poliittista viestiä - ja toiminnan avausta - ei voisi paremmin muotoilla: hyvästit protestanttiselle työetiikalle ja nöyryyttämisen maahanmuuttopolitiikalle - rajat auki ja rahat niille joille ne kuuluu!"[6]
  • "Niille jotka eivät pelkää valvontakameroita, vartijoita tai satunnaisia sakkoja ostosparatiisit takaavat helposti toimeentulon.”Vain 1 % myymälävarkaista jää kiinni. Varasta jotain!”, lukee bussipysäkin ikkunaan liimatussa tarrassa."[7]

Lisää: http://fi.wikiquote.org/wiki/Akuliina_Saarikoski

Heteronormatiivisuuden vastustaminen

Saarikoski vastustaa kapitalismia ja assosioi kaiken toimintansa vihan suuntaamiseksi kapitalismia vastaan. Hän vihaa myös sitä, että homojen enemmistö on mukana sekä kapitalistisessa kulttuurissa että heteronormatiivisuudessa, mitkä tietysti ovat aivan eri asioita: heteronormatiivisuutta voi olla sosialismissa ja kapitalismissa ei tarvitse olla heteronormatiivinen. Naisten, miesten, homojen ja heteroiden enemmistöjen sorron vähentäminen ja ylhäältä juridisesti ja sosiaalisesti pakotettujen normien heikentäminen sekä eläinrääkkäyksen vähentäminen ovat hyviä asioita, ei kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä, etenkään näiden kaikkien ryhmien tilannetta heikentävillä keinoilla.

"Pink Black Block on leimattu myös pääasiassa nuorten opiskelijoiden liikkeeksi, jotka vielä pohtivat elämänvalintojaan (Vänskä 2007, 21). Näin liike on pyritty ottamaan haltuun heteronormatiivisesta elämänkaari-ajattelusta käsin. Radikaalius kuuluu nuorille, kun iäkkäämpien lesbojen ja homojen on kuulunut jo valita elämäntapansa ja tulee ilmaista näkemyksiään maltillisemmin ja olemassa olevia rakenteita, kuten homojen etujärjestöä, Setaa hyödyntäen. (ks. Vänskä 2007.)" todetaan SQS:n numerossa 1/2007.

Sosialistit sortivat homoja

Sosialistit tyypillisesti selittävät kaikkien epäkohtien johtuvan kapitalismista saadakseen kaikki puolelleen, mutta esim. naisten ja homojen on jo YK:n sukupuolisten hyvinvointi-indeksien mukaan vieläkin paljon parempi olla kapitalistisissa kuin sosialistisissa maissa, ja aiemmin mm. Neuvostoliitossa ja Kuubassa homot suljettiin vankiloihin ja keskitysleireille.

Anarkismi?

Anarkismi on kaunis, melkein liberaali aate siitä, että jokaisella on oikeus päättää elämästään, että kellään ei ole mitään valtaa toiseen - paitsi toiveet ja tarjoukset, vaihdosta, yhteistyöstä, yhdessäolosta ym.

Anarkismia julistavat kuitenkin yleensä - kuten Saarikoskikin - toimivat toisin kuin opettavat, alentuvat väkivaltaan ja kajoavat toisten kehoon tai esineisiin, vaativat muiden valtaa yksilön yli ("yhdessä päättämistä") jne.

"Onko murtautuminen ja omaisuuden rikkominen siis ok, jos siihen on hyvä syy?" "Kyllä." Nyt-liite 17.10.08

Valtio rahoittaa Saarikosken propagandan

"Päätoimittajan työn ohella Saarikoski työskentelee opetusministeriön rahoittamassa Suvaitsevaisuudesta yhdenvertaisuuteen -hankkeessa, joka ravistelee mm. sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä normeja oppilaitoksissa." [2]

Viitteet

  1. Vaalibingo, Akuliina Saarikoski, 2.9.2010
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Kompromissitonta miesvihaa 2000-luvulle, Tulva (luettu 27.11.2011) Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”tulva” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  3. Akuliina Saarikoski, City 14/2009
  4. Maski on seksiä, Akuliina Saarikoski ylistää Mustaa blokkia (Voima-lehden Fifi 26.01.2009)
  5. Viha - Kuolema - Trans-gressio redblackandgreen.net, luettu 24.12.2011
  6. http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2008_2/6225
  7. Varasta jotain!, (Akuliina) Atlas Saarikoski, Turun ylioppilaslehti 16.01.2009