Defence League

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Defence League -nimiset järjestöt eri maissa vastustavat ääri-islamismia. Ne väittävät olevansa ei-rasistisia ja väkivallattomia.

English Defence Leaguella on homo- (HTB) ja juutalaisjaostot, mutta sinne väitetään liittyneen myös uusnatseja ja "antifasistien" kaltaisia poliittisen väkivallan harjoittajia.

Finnish Defence League osallistuu Pride-kulkueisiin vastustaakseen islamistien homovastaisuutta, mutta Vasemmistoliiton poliitikko on iloinnut tämän estämisestä joukkovoimalla, vaikka Priden järjestäjät ja Seta ovat ilmeisesti pahoitelleet estämistä. FDL:llä on jäseniä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.

Muidenkin maiden Defense Leaguet harjoittavat samaa ja niissä on homo-osastojakin (HBT). Mathias Wåg käyttää tästä nimitystä "pinkwashing" ja syyttää DL-järjestöjä HBTQ-yhteisön vainonpelon hyödyntämisestä islamistien vastaisessa propagandassaan.[1]

Kansallissosialistinen, uusnatsistinen Suomen vastarintaliike tukee Palestiinaa ja moittii Defence Leagueita Israelin tukemisesta.<ref=Palestiina>Syitä tukea Palestiinaa, SVL:n puheenjohtaja Juuso Tahvanainen, (Patriootti.com) Archive.org, 22.7.2014.</ref>

Viitteet

  1. Pride – extremhögerns nya arena, Mathias Wåg, Fria Tidningen, 20 juli 2012

Katso myös