Uusnatsismi

Liberalismiwikistä
(Ohjattu sivulta Uusnatsi)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Uusnatsi tarkoittaa natsismin eli kansallissosialismin nykyistä (tai II maailmansodan jälkeisiä) kannattajaa.

Termiä käytetään joskus virheellisesti muistakin rasisteista ym. tai kansallissosialismiin vivahtavista poliittisista liikkeista, jotka kuitenkin ovat maltillisempia eivätkä eksplisiittisesti kannata natsiaatetta. Jotkin "skinijengit" ja eräät verkkoyhteisöt ovat eksplisiittisemmän kansallissosialistisia.

Mm. Venäjällä uusnatsit pyrkivät terrorilla horjuttamaan yhteiskuntaa saadakseen aikaan vallankumouksen ja oman hallintonsa aivan kuten antifasistitkin[1]. Odotamme jännityksellä, milloin nämä ryhmät liittoutuvat tavoitteensa saavuttamiseksi. Paikoin sellaista on jo tapahtunutkin isompina kapitalisminvastaisina liittoumina, mutta Venäjällä kapitalismin kannattajat (liberaalit) ovat oppositiossa.

Saksan Vapaat nationalistit sai alkunsa 1990-luvun alun "oikeistolaisista" talonvaltauksista. [2]

Suomen vastarintaliike on mielestään kansallissosialistinen, sosialistinen, nationalistinen ja vasemmistolainen. Se vastustaa kapitalismia, monikulttuurisuutta ja EU:ta. [3][4][5][6]

Lisätietoja

  1. Äärikansallisuus nostaa päätään Venäjällä, Yle.fi 28.1.2010: "Uusnatsit yrittävät horjuttaa valtion rakenteita, minkä takia he kohdistavat iskunsa miliiseihin ja muihin viranomaisiin, jotka ovat tekemisissä maahanmuuttajien kanssa. Väkivaltaisuuksien ja pahoinpitelyjen tavoitteena on kylvää pelkoa, jotta valtion kyky ratkaista ongelmia heikentyisi. Sovassa uskotaankin, että uusnatseilla on selkeä ideologinen tavoite. Liikkeet uskovat vallankumoukseen, jonka seurauksena ne voisivat luoda natsi-yhteiskunnan Venäjälle."
  2. Ei ole yhtä äärioikeistoa - keitä Suomen vastarintaliike kutsui Helsinkiin?, SuomenKuvalehti.fi 21.10.2011
  3. YLE Etelä-Karjala tutustui suomalaiseen natsipropagandaan, Yle Etelä-Karjala 8.6.2012
  4. Tavoitteistamme lyhyesti, Kansallinen Vastarinta, luettu 21.7.2012
  5. Kansallissosialismin SOSIALISMI, Henrik Holappa, Kansallinen vastarinta, luettu 21.7.2012
  6. Suomi murtumispisteessä, Juuso Tahvanainen, Kansallinen vastarinta, 2012, luettu 21.7.2012

Katso myös

Aiheesta muualla

  • Kansallissosialismi.com esiteltynä Patriootti.comin sivulla. Vinoutuneesti ja ihailevasti kansallissosialismia kuvaava sivusto, kuten Patriootti.com:kin.