Eläinsuojelu

Kohteesta Liberalismiwiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Eläinsuojelu "tarkoittaa eläinten suojelua kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä eläinten hyvinvoinnin ja hyvän kohtelun edistämistä." (Wp)

Motiivina voi olla esimerkiksi utilitarismi, se, että kärsii nähdessään eläinten kärsivän, ihmisten myötätuntokyvyn suojelu, ajatus että eläimillä olisi itseisarvoisia oikeuksia, tai useampi näistä. Kohteena voivat olla kesyt tai villit eläimet.

Nettiaktivismi

Cincinnatin eläintarhassa ammuttiin gorilla sen aitaukseen kiivenneen kolmivuotiaan pelastamiseksi. Tämä johti laajaan nettihyökkäilyyn poikansa hetkeksi kadottanutta äitiä vastaan. Äidin tuplakaimakin julkaisi samannimisyytensä vuoksi saamiaan "tappouhkauksia, kehotuksia kohdunpoistoon ja muita solvauksia." Vetoomus lastensuojeluviranomaisille pojan kotioloista keräsi puoli miljoonaa allekirjoitusta. Vastaava kiusaamiskampanja kohdistui Cecil-leijonan safarilla ampuneeseen hammaslääkäriin ja tämän perheeseen. Toimittaja Matti Koskinen katsoo, että kyse ei ole niinkään eläimistä vaan syntipukin löytämisestä, kun samalla hyväksytään laaja "kestämätön" eläinten kohtelu.[1]

Viitteet

  1. Internet suree gorillaa vainoamalla ihmistä, Matti Koskinen, Helsingin Sanomat 4.6.2016.

Katso myös