Olavi Mäenpää

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Olavi Mäenpää turkulainen uusnatsipoliitikko, kaupunginvaltuutettu vuodesta 1992.

Vuonna 2000 valittiin valtuustoon Kansallinen Rintama -listalta. Vaaleissa 2004 ja 2008 listan nimi oli Suomen Kansan Sinivalkoiset (SKS). 2004 Mäenpää sai enemmän ääniä (2 208) kuin kukaan muu kaupungin ehdokkaista.

"Vuoden 1999 eduskuntavaalien alla Mäenpää nimettiin Perussuomalaisten sitoutumattomaksi ehdokkaaksi,[3] mutta hänet poistettiin listoilta, kun hänet tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan." [Wp]

Syyskuussa 2010 Mäenpää ilmoitti liittyneensä Vapauspuolue - Suomen Tulevaisuus -puolueeseen, johon SKS:kin liittyi. Syksyllä 2011 Mäenpää erotettiin puolueesta. Mäenpää vei asian käräjäoikeuteen. Mäenpää ilmoitti edustavansa edelleen puoluetta Turun kaupunginvaltuustossa.

Mäenpää määrittelee itsensä vasemmistolaiseksi.[1]

Pahoinpitelyt ym.

"Mäenpää on kertonut Apu-lehden haastattelussa syyllistyneensä 1970- ja 1980-luvuilla lukuisiin pahoinpitelyihin ja rattijuoppouteen.[8]" ". Mäenpään satojen ulosotossa olevia maksamattomia laskujen joukossa oli muun muassa pysäköintivirhemaksuja, elatusmaksuja, terveyskeskusmaksuja ja veroja.[12]" Sakkoja kunnianloukkauksesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Uusnatsit

"Turun Kerho -nimisen Facebook-profiilin ympärille on ryhmittynyt yli 200 uusnatsien kannattajaa. Joukossa on myös salanimellä esiintyvä nuori mies, jota epäillään Helsingin kesäisestä Pride-iskusta. Joukosta löytyy myös turkulainen kunnanvaltuutettu Olavi Mäenpää." [2]

Viitteet