Mona Sahlin

Kohteesta Liberalismiwiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Mona Sahlin on entinen ruotsalainen poliitikko: Ruotsin Sdp:n puheenjohtaja 2007-2011, ministeri 1990-1991, 1994-1996 ja 1998-2006 sekä valtiopäivien jäsen 1982-1996 ja 2002-2011.

Kansa ei halua veronkorotuksia

Sahlinia pidetään taakkana Ruotsin Sdp:lle. Mielipidemittaustenkin mukaan hän ja veronkorotusvaatimukset heikentävät Sdp:n kannatusta. [1]

Laittomasti valtion luottokortilla

Sahlin kustansi valtion luottokortilla surutta henkilökohtaisia menojaan, lainvastaisesti. Hän mm. maksatti Ruotsin kansalla vaateshoppailunsa ja autonvuokrauksensa sekä käytti yksityisillä lomamatkoillaan korttia kymppitonnien edestä.

Sahlin jäi kiinni, ja häneltä vaadittiin rahat takaisin, mutta hän ei kuukausiin maksanut niitä eikä hän saanut mitään rangaistusta rikoksestaan. Vasta kun liberaali Expressen paljasti tapahtuneen, Mona Sahlin lopetti väärinkäytökset.

Pimitti verot ja tv-lupamaksun

Hän oli myös jättänyt tv-lupamaksunsa maksamatta ja maksanut lapsenhoitajansa palkan pimeästi.

Laiska, ei perehtynyt asioihin, oikullinen

Sahlinin ollessa puoluesihteerinä mm. hänen alaisenaan työskennellyt Enn Kokk kertoi, miten Sahlin oli laiska lukemaan koskaan mitään raportteja ja mieluummin toimi sen mukaan, minne tuuli näytti puhaltavan, miten Sahlin oli pelottavan oikullinen, ja hän jättäytyi viime hetkessä pois luvatuista tapaamisista, mistä muut usein löivät vetoakin.

Puolustajien mukaan kyse olisi muka vain siitä, että "patriarkaatti vainoaa päteviä naisia ilman perusteita".

Nepotisti

Sahlinin tytär sai sääntöjenvastaisella menettelyllä harjoittelupaikan Ruotsin Washingtonin suurlähetystöstä. Sahlin väittää, ettei hän ole harjoittanut nepotismia.

Kielitaidoton

Vain peruskoulun käynyt Sahlin on kuulemma niin kielitaidotonkin, ettei hän lainkaan pärjää kansainvälisissä kokouksissa.

Viitteet: http://www.vapaasana.net/artikkelit/2007/01/ruotsin-demarien-tuleva-johtaja-mona-sahlin-varasti-veronmaksajien-rahoja-kymmeni lähinnä: Expressen: Nej det handlade inte bara om Toblerone...

Viitteet

  1. "Kuuma päivä vaalimökillä", Helsingin Sanomat 9.10.2010, s. A13