Sveitsin pankkisalaisuus

Liberalismiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liberaalimafia suosittelee
Liberaalimafia.png

Suurin osa Sveitsin pankeista ei mielellään ota asiakkaikseen ihmisiä, joiden rahallinen panostus olisi alle satatuhatta Sveitsin frangia. Jotkin "private banking" -yhtiöt kyllä suostuvat myöntämään tilin asiakkaille joilla ei tätä summaa ole, mutta silloin kaupankäynti ei ole kannattavaa suurien palvelumaksujen takia. Ainoastaan UBS-pankki ottaa myös "vähävaraisia" ihmisiä asiakkaikseen eikä palvelumaksut ole kohtuuttoman suuria. Ikävä kyllä pankki on saanut huonoa mainetta pankkisalaisuuden vuotamisesta Yhdysvaltain viranomaisille. Jos käy kauppaa suuremmalla summalla kuin 75 000 euroa, kannattaa katsoa muita pankkeja kuin UBS, muussa tapauksessa UBS on ainoa vaihtoehto. Jossain tapauksissa (Esimerkiksi Credit Suisse) annetut minimitalletusmäärät ovat määriä jotka koskevat suomalaisia, Suomessa asuvia asiakkaita, mikäli asuu Sveitsissä tai on Sveitsin kansalaisuus, on minimitalletusmäärä huomattavasti alempi.

Sisällysluettelo

Pankkivertailu

Huom! Kaikki hinnat Sveitsin valuutassa. (Kutakuinkin sama kuin dollarin kurssi) Tämä vertailu on tehty marraskuussa 2009 Zürichin kantonissa.

PankkiMinimitalletusmääräHuomioitavaa
Hyposwiss500000
Raiffaisen?Palvelee ainoastaan ranskan tai saksankielisiä asiakkaita.
DZ Privatbank Schweiz100000
Zürcher kantonalbank100000
UBP700000Palvelu suomenkielellä. Ei internetpalvelua
Credit Suisse 50000
UBSEi minimitalletusmäärää.Ei ota asiakkaikseen Yhdysvalloissa asuvia tai green cardin omistavia.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi arvopaperitili kannattaa hankkia Sveitsistä?

Koska tällöin sinulle jää enemmän käteen. Sveitsissä sinun ei tarvitse maksaa pääomaveroa saaduista myyntivoitoista. Kun viranomaiset eivät tiedä myyntivoitoistasi, voit samaan aikaan nostaa esimerkiksi täyttä opintotukea ilman että tulorajat täyttyvät.

Minkälainen Sveitsin pankkisalaisuus on nykyään?

Sveitsistä ei enää saa anonyymeja numerotilejä. Veroviranomaiset saavat pyytäessä tilitiedot mutta pyyntö on tehtävä asiakaskohtaisesti. Jos viranomaisilla ei siis ole vihiä että sinulla on tili Sveitsissä saa tilisi olla salassa, mutta jos viranomaiset epäilevät sinun omistavan tilin Sveitsistä voivat he kysyä tilitietoja pankilta.

Eikö verosuunnittelu ole epäisänmaallista?

Ei suinkaan, verosuunnittelu on isänmaallinen teko. Kun pienemmän verotuksen ansiosta sinulle jää käteen enemmän rahaa, käytät todennäköisesti enemmän rahaa yksityisiin palveluihin, tällöin työllistät kampaajia, ruokakauppiaita, taksikuskeja jne, ja näiden palveluiden käyttämisestä maksat veroa joka tapauksessa, jolloin osa verosuunnittelulla tienaamastasi omaisuudesta päätyy kuitenkin verottajalle.

Henkilökohtaiset työkalut