Vasemmisto-opiskelijat

Kohteesta Liberalismiwiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Vasemmisto-opiskelijat (VasOp) tekee vasemmistoliiton kanssa yhteistyötä.[1]

Vuonna 2013 VasOp:n järjestämässä Kiakkovieraat-mellakassa kehotettiin kuukausia etukäteen aseistautumaan ja hakkaamaan poliiseja. Ks. Sitoutumaton_vasemmisto#Kiakkovierasjuhlat_2013.

Liittokokouksessa 2010 Vasop päätti tehdä avoimesti yhteistyötä myös Vasemmistoliiton kanssa.[2] Vuonna 2012 Vasop sai ensimmäistä kertaa valtakunnallisille nuorisojärjestöille tarkoitettua taloudellista tukea.[3] Kuinkas ollakaan.

"Kuppi käteen ja sosialismi toteen" eli "Grab a glass and crush capitalism with sass" on 8.10.2019 alkanut toistuva SitVasin, Helsingin vasemmistonuorten ja Vasemmisto-opiskelijoiden tilaisuus. Sosialistinen ja antikapitalistinen.

Paikallisjärjestöt

Vasemmisto-opiskelijoissa toimivat seuraavat järjestöt, vaikka ilmeisesti muodollisesti VasOpilla ei ole yhdistysjäseniä.

Viva – Turun yliopiston vihreä vasemmisto JoViVa – Joensuun Vihreä Vasemmisto SitVas – HYYn Sitoutumaton vasemmisto JYVIVA – Jyväskylän vihreä vasemmisto ViVa – Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto Oviva – Oamkin ja Oulun yliopiston vihreä vasemmisto HELGAn punavihreät Punapippuri – Lapin yliopiston sosialidemokraattien ja vasemmisto-opiskelijoiden liittouma

Viitteet

  1. VASOP15V: seminaari ja bileet vasemmisto-opiskelijat.fi. 15.8.2015.
  2. Vasemmisto-opiskelijat lähentyy Vasemmistoliittoa Kansan Uutiset, luettu 12.10.2010
  3. Vasop sai valtionapua Vasop 3.4.2012