Karenssi

Kohteesta Liberalismiwiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Karenssi on aika, jona etuus on alennettu. Jos työtön tahallaan välttelee töitä, hän jää pahimmillaan jopa kuudenneksen vuodesta ilman työttömyysvakuutuskorvausta eli työttömyyspäivärahaa. Tällöin hänelle tarvittaessa maksetaan toimeentulotukea.

Työttömyyskorvauksen vastikkeellisuus

Työttömyyskorvauksen vastikkeellisuuden syy on siinä, että muuten työttömyyskorvauksia pitäisi pienentää ja työntekijöiden työttömyysvakuutusmaksuja nostaa.

Samalla tavalla muissakin kotivakuutuksestakin joutuu maksamaan ylimääräistä, jos ei käytä turvalukkoa, ja korvauksia saa vähemmän, jos on jättänyt ovensa lukitsematta. Muuten kaikkien korvauksia pitäisi leikata tai vakuutusmaksuja nostaa.

Nekin työt, joita jotkut eivät halua tehdä, ovat yleensä paljon terveellisempiä ja miellyttävämpiä kuin valtaosa töistä viime vuosisatoihin asti, kun ihmiskunta eli äärimmäisessä köyhyydessä nykykapitalismin syntyyn asti. Omalla kustannuksellaan töistä voi kieltäytyä, mutta toisten rahoilla sitä ei pitäisi tehdä.

Jos joku väittää, että työttömyyskorvaukset eivät ole ratkaisevia verotuksessa ja hyvinvointivaltion kestävyydessä, hänestä varmaan jokainen voi elää piittaamatta ilmastonmuutoksesta, koska eihän yksi ihminen paljon vaikuta.

"Työtä on vähemmän kuin työntekijöitä"

Jotkut luulevat, että töitä ei riitä kaikille.

Töistä kieltäytyvät

Aiheesta muualla

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karenssi