Johan Bäckman

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Johan Bäckman (s. 18.5.1971) on VTT ja oikeussosiologian dosentti (HY). Asui Pietarissa 1995-2005.

Puolustaa Neuvostoliittoa ja Venäjää, vastustaa Viroa ja muita Neuvostoliitosta eronneita valtioita, jotka ovat hänestä vain "pseudovaltioita". Kommunistien liiton hallitseman Suomen työväenpuolueen eurovaaliehdokas 2009. Väittää, ettei ole kommunisti vaan antifasisti, ja kutsuu kommunismin vastustajia fasisteiksi.

Huoltajuusoikeudenkäynnissä Johan Bäckman ilmoitti omistavansa osakkeita 1,5 miljoonan euron edestä, vaikka oli juuri myynyt niitä 200 000 euron arvosta. Bäckmanin isä on Hartwallin entinen toimitusjohtaja Erkki Bäckman. [1]

Bäckman on tehtaillut ainakin yli 90 rikosilmoitusta ja valitusta, todennäköisesti enemmän. Yli 30 tapausta liittyy hänen omaan huoltajuuskiistaansa Neuvostoliitossa syntyneen Jaana Niemen kanssa. Yksi esitutkinta maksaa keskimäärin 1500 euroa. [1]

SAFKA

Antifasistinen komitea SAFKA on kolmen putinistin klikki, jota vetää ”kohudosentti” Johan Bäckman tukenaan Juha Molari, Petri Krohn ja toimittaja Leena Hietanen. Bäckmanin mukaan virolaisten pakkosiirrot tehtiin vain heidän pelastamisekseen sodan jaloista ja myöhemmin, 1949, metsäveljien ”terrorismilta”. Suomen sotasyyllisyysoikeudenkäynnit tulisi uusia, koska syytettyjä oli liian vähän. Presidentti Tarja Halonen salailee Suomen sotarikoksia, Bäckman jatkaa Husarissa.

"Minulla ei ole mitään taistolaisia vastaan. Voimme kiittää taistolaisia suuresta osasta sitä korkealaatuista tiedettä, taidetta ja kulttuuria, josta tänään nautitaan. Se liike oli parasta mitä Suomen historiassa on tapahtunut", Bäckman päättää. ”Oletko kommunisti?” ”Ei, olen antifasisti.”

Bäckman kehottaa äänestämään eurovaaliehdokas Hietasta, jonka mukaan Viron kansa on ”rikollisen tyhmä” ja Viron siirtäessä miehityspatsasta (pronssisoturi) Tallinnassa 2007 "Putinilla olisi ollut oikeus lähettää tankit Viron kaduille." (Yle Tv 1 26.3.09, Wikipedia: Leena Hietanen).

STP:n poliitikko

Bäckman ja Hietanen ovat marxilais-leniniläisestä Kommunistisesta työväenpuolueesta (KTP) vaalitaktisista erimielisyyksistä vuonna 2002 erotetun, Suomen työväenpuolue -nimisen puolueen ehdokkaita, Uusi Suomi kertoo.

STP perustettiin vuonna 2006 muuttamalla Vaihtoehtoväki-puolueen (VEV) nimi. Vaihtoehtoväen (1999-2006) puheenjohtajia olivat Vihreissä aiemmin toimineet sosialistit Juhani Tanski, Ulla Klötzer ja Eero Taivalsaari. Elonkehä-lehden entinen päätoimittaja Eero Taivalsaari on pitkän linjan kommunistiagitaattori, joka on myös perustanut Pentti Linkolan ohjelman kopioineen Yhteiskuntaekologinen seura -propagandajärjestön ja uskoo ay-liikkeen ratkaisevan ympäristöongelmat.

Taktisista syistä STP ei ole eksplisiittisen sosialistinen vaan pyrkii haalimaan mukaan kaikenvastustajia, joskin ohjelma on läpinäkyvän kaappikommunistinen. Tarkistamattoman huhun mukaan edes SKP ei kelpuuttanut Bäckmania, vaikka tämä väittää, ettei ole kommunisti.

Viron "vapaaehtoinen" liittyminen Neuvostoliittoon

Vuoden 1940 ”vaalien” jälkeen vankiloihin tapettiin kahdessa vuodessa 5 000 ihmistä, kymmenessä vuodessa pakkotyöleireillä kuoli 11 000 jne. ”Antifasisti” Bäckmanin mukaan virolaiset liittyivät vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon ja olivat vain elämysmatkalla Siperiassa.

Johan Bäckman on myös väittänyt, että Viro liittyi Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti vuonna 1940. Historioitsija, tohtori Jukka Tarkka muistutti Satakunnan kansassa 2.4.2009, että liittymispäätöksen teki neuvostopanssarien suojeluksessa perustuslain vastaisissa vaaleissa valittu eduskunta, jossa oli vain kommunisteja, koska ehdokkainakaan ei ollut muita.[2].

Neuvostoliitto ja natsi-Saksa olivat salaa sopineet Euroopan jaosta siten, että Baltian maat ja Suomi kuuluivat Neuvostoliitolle, ja Stalin ei arkaillut toteuttaa suunnitelmaa. Suomi tosin pisti kiusallisesti hanttiin.

Lausuntoja

 • "Suomi oli paljon nykyistä itsenäisempi ollessaan autonominen osa Venäjää ja tuo aika oli Suomen kehityksen kannalta merkittävä. Kun Euroopan Unioni hajoaa, Suomen pitäisi miettiä, mihin sitten mennään. Vladimir Putinin käynnistämään Euraasian Unioniin liittyminen voisi merkitä Suomelle uutta kehitysaskelta."[3]

Wikisitaatit sisältää mm. seuraavat sitaatit Bäckmanilta:

 • "Saamme kiittää taistolaisia suuresta osasta sitä korkeatasoista tiedettä, taidetta ja kulttuuria josta tänään nautimme. Se liike on parasta mitä Suomen historiassa on tapahtunut."
 • "Sharia-oikeus pitäisi laillistaa koko EU:n alueella. "
 • "Miksi natsit tuhosivat juutalaisia? - Koska he nauttivat siitä. Miksi suomalaiset ryöstävät venäläisiltä naisilta lapsia ja kiduttavat näitä sitten keskitysleireissä? - Koska he pitävät siitä."
 • "ainakin 60 prosenttia suomesta vallitsevasta pahuudesta katoaisi, jos Helsingin Sanomat lakkaisi olemasta."
 • "Väinö Linna varasti meiltä moraalin ja on siksi yhdeksäs sotarikollinen. Hänetkin olisi pitänyt sulkea Katajanokalle!"
 • "pikkuvaltioilla kuten Suomi tai Viro ei oikeastaan ole mitään omaa historiaa. On vain kaikenkarvaisia vihaisten ja katkerien ihmisten tarinoita, syytekirjelmiä, joita kutsutaan "historiankirjoitukseksi". Jos historia ei ole muuta kuin katkeraa ulvomista, se pitäisi kieltää"[2]
 • "Karjalan lopullinen menetys oli täysin oikeutettu. Syynä oli suomalaisten sotarikollisten omalta kansaltaan salaa masinoima mielipuolinen hyökkäys- ja tuhoamissota Neuvostoliittoa vastaan natsien uskollisimpana liittolaisena."
 • " Vain Venäjällä Suomen historiasta voi nykyisin keskustella vapaasti."
 • "Muuten, Pro-Karelian johtokunta sijaitsee nykyään Tallinnassa, jossa se voi Viron salaisen poliisin suojeluksessa suunnitella etnisiä puhdistuksia ja informaatiosotaa Venäjän kansaa vastaan. Näin Suomi kiertää Pariisin rauhansopimuksen ehtoja, joissa on kielletty fasistien toiminta."
 • "Perhevastaisen propagandan peruslementti on homomyönteinen propaganda. Luterilaisen kirkon tärkein poliittinen kysymys tänään on lupa saada avioitua riippumatta toisen osapuolen sukupuolesta. Luterilainen kirkko käyttää sortavia menetelmiä niitä pappeja vastaan, jotka vastustavat naispappeutta. Heitä erotetaan ja rangaistaan. "
 • ""Jos Suomi liittyy Natoon, todennäköisesti meilläkin SS-miehet ja muut natsit lähtevät kaduille marssimaan, etunenässä varmaankin Penttilä itse."
 • "Venäjä on demokraattisempi maa kuin Suomi ja Venäjällä on enemmän sananvapautta kuin Suomessa."
 • "Jos puhumme stalinismista ja ns. "Stalinin terrorista", jossa tutkimusten mukaan kuoli noin yhdeksän tuhatta ihmistä, on todettava että se oli vain samaa kokoluokkaa kuin uhriluku, joka aiheutui Neuvostoliiton romahtamisesta."
 • "Hyvä ystäväni Venäjän Teräsnuorten puheenjohtaja Oleg Sokolov taisi sanoa viikko sitten jotenkin niin, että Stalinin vainot olivat välttämättömiä, muuten koko Venäjää ei olisi edes olemassa, ei olisi selvitty sodista. Repikää siitä."
 • "Venäjällä oikeus miehittää Viro, jos Suomi liittyy Natoon"[
 • "Viron nykyisellä kansallissosialistisella apartheid-hallinnolla ei ole tulevaisuutta. Siksi Viro ja virolaiset pitää vapauttaa kansallissosialistisista vallanpitäjistään liittämällä Viro Suomeen."
 • "Viroa voisi kutsua pelon valtakunnaksi."
 • "Jos Baltian maat ovat kahdesti liittyneet Venäjään, onkin aiheellista kysyä miksi tätä prosessia ei voitaisi toistaa kolmannen kerran?"[
 • " Tätä pahentaa entisestään viime vuosina lisääntynyt anti-russifikaatio propaganda, jonka tarkoituksena on saada venäläiset tuntemaan jonkinlaista syyllisyyttä talvisodasta."
 • "Oksasen kirja oli alunperin kehno näytelmä, jonka erikoisuus oli kesken näytöstä ulos kävelleiden suuri määrä. Sen ilmeinen esikuva taisi olla Angelika merihädässä. Mutta nyt pelkkä romanttinen roska naisille ei riitä. Siihen on ehdottomasti sotkettava seksuaaliset perversiot mukaan."
 • "Viron suojelupoliisin asiamies Suomessa, kirjailijaksi itseään kutsuva natsipropagandisti Sofi Oksanen"
 • "Stubbin mielestä koko homma on OK. Mitään lakia ei kuulemma ole rikottu. Stubb jatkaa virassaan, vaikka hänellä ei ole mitään luottamusta. Ei Suomen kansan, eikä varsinkaan Venäjän kansan."
 • "Suomi loistaa saavutuksillaan: lastensuojelussa alle kymmenvuotiaat poliittiset vangit ja koulutusjärjestelmässä huippuluokan kouluampujat ovat tehneet meidät tunnetuiksi kaikkialla maailmassa."
 • "Olen syvästi pahoillani kaikesta siitä mielipahasta, harmista, pelosta ja ahdistuksesta, jota olen omalla typerällä, lapsellisella ja ajattelemattomalla käytökselläni aiheuttanut Paavo Saloselle, Anton-pojan isälle. Haluan pyytää sitä häneltä anteeksi ja samalla lupaan olla mitenkään puuttumatta Paavon ja Rimman asioihin enää vastaisuudessa"

Muiden sanomaa:

 • "Venäjän media päästää kaikki Bäckmanin välittämät valheet läpi täysin kritiikittä. Bäckman sotkee ja sekoittaa tietoisesti venäläisten käsityksiä minusta ja sitä kautta muistakin suomalaisista. Hän on vaarallinen mies." - Anton-pojan isä Paavo Salonen.
 • "Hän on pikemminkin julkisuushakuinen toisinajattelija, jonka syvin ongelma on siinä, ettei hän osaa erottaa omia mielipiteitään faktoista"

Aleksanteri instituutin johtaja Markku Kivinen

Lisätietoja

 1. 1,0 1,1 Bäckman on tehtaillut yli 90 valitusta ja rikosilmoitusta, Helsingin Sanomat 2.12.2012, sivu D2.
 2. Historian synkkä taakka, Satakunnan kansa 2.4.2009, tohtori Jukka Tarkka
 3. Vihreä lanka 32/2011, 2.12.2011, sivu 8: "Mihin maahan Suomen pitäisi liittyä, jos olisi pakko?".