Tiede & Edistys

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tiede & Edistys (T&E) on Sosialistisen opiskelijaliiton perustaman Tutkijaliiton "kriittinen" aikakausjulkaisu. Tutkijaliitto ja T&E eivät enää ole taistolaisia mutta marxilaisilla on siitä vahva ote.

MIIKA KABATA & JOEL KAITILA arvostelivat jälkikeynesiläisyyttä Tiede & Edistys 1/2014:ssä siitä, että se ei tarpeeksi ota huomioon Marxin teorioita, luokkavaltaa ja imperialismia. HS-toimittaja Paavo Teittinen kirjoitti jälkikeynesiläisyydesta ja modernista rahateoriasta (MMT) T&E 1/2014:ään, jossa oli useita artikkeleita aiheesta.[1]

Yliopistonlehtori Juha Tervalan (HY) mukaan jälkikeynesiläisyys ja moderni rahateoria (MMT) ovat harhaoppisia taloustieteen koulukuntia ja Ahokkaan ja Holapan reaktiot vastaavat Noah Smithin kuvausta harhaoppisten salatieteiden edustajien taloustiedekritiikistä. Harhaoppiset eivät esitä uutta metodologiaa lisäinformaatiopyynnöistä huolimatta ja solvaavat kaikkia, jotka osoittavat, että heillä ei ole uutta metodologiaa.[2] Ks. Jälkikeynesiläisyys.

Viitteet

  1. http://www.tiedejaedistys.fi/arkisto/2014.html
  2. Jälkikeynesiläinen taloustiede Suomessa: Vastine Ahokkaalle, Holapalle ja Lainàlle, yliopistonlehtori Juha Tervala, HY, Kansantaloudellinen aikakauskirja – 112. vsk. – 2/2016.