Che Guevara

Liberalismiwikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Che Guevara (oik. Ernesto Guevara de la Serna, 1928-67) oli verenhimoinen ja julma kommunisti, joka tappoi ihmisiä ilokseen ja halusi kolmatta maailmansotaa sekä ylisti ihmistä verenhimoisena tappajana.

Che Guevara ideoi Kuubaan keskitysleirit, tukahdutti sananvapauden, loi urkintajärjestelmän, suljetutti toisinajattelijat (ja homot ja monet muut vähemmistöt) vankiloihin ja uudelleenkoulutusleireille, surmautti tuhansia liberalismille ja demokratialle uskollisia, politisoi oikeuslaitoksen, riisti kansalta ihmisoikeudet ja keskitti vallan kommunistiselle puolue-eliitille.

Guevara tuhosi liberaalin vallankumouksen

Fidel Castro johti lähinnä nuorista liberaaleista koostunutta vallankumousryhmää, jonka tavoitteena oli palauttaa Kuubaan liberalismi ja demokratia, mutta vähitellen joukkoon liittyi muita, ja vallankumouksen jälkeen Guevara ja Raul Castro saivat Castron taivuteltua kommunismiin ja kaappaamaan vallan presidentiltä ja pääministeriltä, jotka muiden liberaalien tavoin vähitellen savustettiin viroistaan, sekä pettämään lupauksensa liberaalin perustuslain palauttamisesta ja demokratiasta. (Ks. Kuuba.)

Stalinisti

Dokumentaristi Glenn Beckin mukaan Che Guevara allekirjoitti useita kirjeitään "Stalin II". Osa Guevaran kapinallistovereistaan kummastui, kun Guevara vuonna 1957 ylisti Neuvostoliiton Unkarin-miehitystä ja unkarilaisten vapaustaistelijoiden massamurhaamista[1].

Rock & Jazz kielletään

Fidel Castron kommunistidiktatuurin alussa Che Guevara ehdotti jazzin ja rock & rollin kieltämistä "imperialistisena musiikkina".[2]

Tappaja-militaristi

Poliittisen historian tutkijat John Lagerbohm ja Vesa Häkkinen kirjoittivat Helsingin Sanomissa 6.10.02: Lyhyesti sanottuna hän oli ammattivallankumouksellinen ja häikäilemätön tappaja. Poliittisessa testamentissaan Guevara ylisti "ytimekästä vihaa, joka tekee ihmisestä tehokkaan, väkivaltaisen, valikoivan ja kylmän tappokoneen".

Che ei uskonut yksilönvapauteen, liberalismiin, demokratiaan, sananvapauteen, hän uskoi vain aseelliseen taisteluun - vieläkään ei Kuubassa sallita siviilipalvelusta. Hän vetosi koko maailman "vallankumouksellisiin" ja vaati "pitkää ja julmaa" verenvuodatusta kautta maailman. Elämänkerturinsa mukaan hänen lopullisena tavoitteenaan oli kolmas maailmansota (joka NL:n ja Kiinan tulisi voittaa).

Che Guevara oli häikäilemätön tappaja, joka uskoi vain militarismin olevan oikea tie kommunismiin. Jo omassa pikkujoukkiossaan Che toimi häikäilemättömästi, ja jopa surmautti nälkäänsä varastaneen nuoren pojan opiksi muille.

Che Guevaran hoitaessa syyttäjän virkaa Cabanan vankilassa hänellä oli valta päättää armahtamisista. Vankilassa teloitettiin lukuisia demokratiaa kunnioittaneita entisiä asetovereita.

Silti Guevara on 60-luvulta alkaen ollut pasifistien teini-idoli: "Hän on hyvän symboli". Miksei joku vähemmän militaristinen kuten Hitler kelpaa?

"useimmat Chen kuvaa kantaneet ja häneen vedonneet radikaalinuoret länsimaissa tuskin olisivat kannattaneet kommunismia sellaisena kuin Guevara sitä olisi halunnut Kuubassa ja muualla toteuttaa. Useimmille Chen todellinen ideologia jäi tuntemattomaksi" -- Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) kotisivullaan

Aatelispoika tuhoaa kansan rahat

Guevara oli kreivillisestä suvusta polveutuva aatelisperheen poika, joskin aatelisarvon peri vanhin veli. Hän sanoi rahan olevan turhaa mutta vietti luksuselämää teollisuusministerinä Havannan loistokortteleissa kansan kärjiessä kurjuudessa (ks. Kuuba).

Che Guevara päätyi vailla pätevyyttä talous- ja teollisuusministeriksi ja keskuspankin johtajaksi. Hän alkoi ajaa systemaattisesti neuvostomallia Kuubaan vailla alkeellisimpiakaan tietoja kansantaloudesta sillä seurauksella, että onnistui saamaan keskuspankin vararikkoon.

Yhteiskunnallisista asioista Che ei ollut kiinnostunut vielä lyhyeksi jääneellä "moottoripyöräretkellään", vaan ryhtyi kommunistiksi vasta keski-iässä[3]

Rasistisia kommentteja

Guevaran siteeratut rasistiset kommentit eivät ole pahimmasta päästä.

"The blacks, those magnificent examples of the African race who have conserved their racial purity by a lack of affinity with washing, have seen their patch invaded by a different kind of slave: The Portugese.... the black is indolent and fanciful, he spends his money on frivolity and drink; the European comes from a tradition of working and saving which follows him to this corner of America and drives him to get ahead." -Che Guevara

"We're going to do for blacks exactly what blacks did for the revolution. By which I mean: nothing." -Che Guevara

"Mexicans are a band of illiterate Indians." - Che Guevara

Homoseksuaalit

Vuonna 1960 Che Guevara keksi Kuubaan pakkotyöleirit. Cabañan vankilassa hän teloitutti "lukuisia ihmisiä, lähinnä demokraatteina pysyneitä entisiä asetovereita." [4]

Pakkotyöleirejä, keskitysleirejä ja vankiloita oli monenlaisia. Keskitysleireille heitettiin uskovaisia, parittajia, homoseksuaaleja, runoilijoita, "yhteiskunnalle potentiaalisesti vaarallisia" yksilöitä. Siellä vallitsi sotilaskuri, pahoinpitely, aliravitsemus ja eristys. Karatakseen "jotkut vangit silpoivat itseään. Toiset olivat ulos päästessään psyykkisesti tuhottuja." Sähköiskuja, totuusseerumia, ahtaita rautahäkkejä, uni kiellettiin kuukausien ajan, sukulaisia uhkailtiin, vaimojen intiimiä "ruumiintarkastusta" pakotettiin katsomaan jne. Jotkut voitelivat itsensä ulosteilla välttyäkseen raiskauksilta. Yli 1100 naista tuomittiin poliittisista syistä. Natsien kapo-järjestelmä kopioitiin. Työpäivät olivat 12-15-tuntisia, ja vartijat hoputtivat lyömällä pistimillä. [5]

Myöhemmin työleireille suljettiin myös AIDS-uhreja.[6]

Kuolema

Che Guevara kuoli Boliviassa vuonna 1967 johtaessaan sissiliikettä, johon hän ei onnistunut värväämään ainuttakaan maalaista.[6] Hän innosti kymmenettuhannet maanosan keskiluokkaiset yliopistoista sissiliikkeisiin, jotka eivät historioitsija-tietokirjailija Paul Bermanin mukaan saaneet aikaan muuta kuin satojentuhansien kuoleman ja valtaisan takapakin Latinalaisen Amerikan demokratialle. [6]

Katso myös

Viitteet

  1. Exposing the Real Che Guevara, Glenn Beck, January 18, 2010
  2. Hollywood's Sick Love Affair with Che Guevara, Reason
  3. http://web.archive.org/web/20050116091230/www.tuomioja.org/guev.htm
  4. KMK, s. 730
  5. KMK, s. 734-8
  6. 6,0 6,1 6,2 The Cult of Che, Paul Berman, historioitsija-tietokirjailija, The Slate, 24.9.2004.